شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی

شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی

تغذیه و شیردهی نوزادی که مبتلا به زردی شده است بسیار مهم است؛ شیردادن به نوزاد زیر دستگاه زردی نه تنها فرآیند درمان را مختل نمی‌کند، بلکه با افزایش دفعات دفع، به کاهش سطح بیلی رویین خون نیز کمک می‌نماید. نوزاد در این شرایط باید شیر بیشتری را به صورت منظم  دریافت کند تا عوارض مربوط به استفاده از دستگاه زردی به حداقل برسد. بنابراین درمان با استفاده از روش فتوتراپی نباید به هیچ عنوان مانع از تاخیر در شیردهی به نوزاد شود.

❤️🩺درمان فوری زردی نوزاد : اجاره دستگاه زردی پیشرفته👉👶✅

چرا تغذیه نوزاد در زمان زردی مهم است ؟

همانطور که می دانید زردی نوزاد به دلیل تجمع بیلی روبین در خون ایجاد می شود. بیلی روبین ماده ای است که درون گلبول های قرمز وجود دارد.

زمانی که این گلبول ها شکسته می شوند، بیلی روبین آن ها درون خون آزاد می شود. کبد وظیفه شکستن بیلی روبین را دارد. از  آنجایی که کبد نوزادان تکامل نیافته است گاهی اوقات نمی تواند این کار را به درستی انجام دهد.

بنابراین نیاز است تا اقدامات درمانی برای نوزاد انجام شوند. اصلی ترین درمان در زردی استفاده از فتوتراپی با استفاده از “دستگاه زردی” می باشد.

مرکز نی نی درمان با ارائه دستگاه‌های مدرن زردی نوزاد در تهران، درمان سریع و مؤثری را برای عزیزان شما فراهم می‌کند.
تماس با کارشناس طب زردی : ۰۹۱۰۶۰۶۵۱۱۲

در این روش نور به بدن نوزاد تابانده می شود و بیلی روبین درون خون شکسته می شود. در نهایت بیلی روبین اضافه از طریق ادرار و مدفوع دفع می شود. یکی از عوارض استفاده از دستگاه زردی، کم آب شدن نوزاد می باشد.

اینجا است که اهمیت شیردهی به نوزاد دو چندان می شود. زیرا در مرحله اول بیلی روبین برای دفع شدن نیاز به آب دارد و مورد دیگر، بر اثر تابیده شدن نور به پوست نوزاد، تبخیر سطحی از پوست افزایش پیدا می کند و بدن نوزاد کم آب می شود.

بنابراین نیاز است که به این موضوع توجه شود و شیردهی منظم و در فواصل دقیق صورت پذیرد.نکته دیگری که وجود دارد این است که تغذیه با شیر مادر در اکثر مواقع باعث تسریع روند بهبود زردی می شود.

زیرا در بیشتر مواقع زردی ناشی از کم آبی و پایین بودن کالری دریافتی نوزاد است. بنابراین زمانی که به مادر توصیه می کنیم فرزند خودش را مرتبا شیر بدهد متوجه می شویم که روند درمان زردی با سرعت بیشتری طی شده است.

در طول درمان زردی، چه مقدار شیر و چه مدت باید به نوزاد داده شود؟

میزان و زمان شیردهی نوزادانی که تحت درمان زردی هستند، بسته به عوامل مختلفی از جمله جنسیت، سن، وزن و تمایل آن‌ها به شیر خوردن تغییر می‌کند. بنابراین، ممکن است این سوال پیش بیاید که دقیقا چند دقیقه به شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی نیاز است؟ شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی در اغلب نوزادان بسته به شرایط بدنی و میزان اشتها، بین ۲۰ تا ۴۵ دقیقه در هر وعده زمان می‎برد. این زمان با هنگامی که نوزاد زردی ندارد متفاوت نمی‎باشد.

❤️🩺 برای اطلاع از قیمت اجاره دستگاه زردی نوزاد 👉 کلیک کنید 👶✅

درمان زردی نوزاد

 

نکات مهم در شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی

وقتی نوزادی دچار زردی می‌شود و برای کاهش سطح بیلی ‌روبین خون، زیر نور فتوتراپی قرار می‌گیرد، تأمین مایعات کافی از طریق شیر مادر یا شیر خشک، نقش بسیار مهمی در تسریع روند بهبود دارد. برای تعیین میزان شیر مورد نیاز، پزشک معمولا پارامترهایی نظیر وزن، سن و سلامت عمومی نوزاد را در نظر می‌گیرد. به ‌طور معمول، در روزهای آغازین تولد، مقدار شیری در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی‌ لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در شبانه‌ روز توصیه می‌شود، اما این میزان می‌تواند بر اساس وضعیت بالینی یا درجه زردی نوزاد، تغییر کند.

  • جلوگیری از کم‌ آبی و دهیدراته شدن

نوزادانی که زیر نور فتوتراپی قرار دارند، علاوه بر آنکه ممکن است با کاهش تمایل به شیر خوردن مواجه شوند، بیشتر در معرض کم ‌آبی نیز قرار می‌گیرند. در این شرایط، مادر یا مراقب نوزاد باید تعداد وعده‌های تغذیه را افزایش دهد و در هر مرتبه تغذیه، به نشانه‌های سیری یا تمایل نوزاد توجه ویژه‌ای داشته باشد. اگر کودکی در هر وعده تنها مقدار اندکی شیر مصرف کند، می‌توان با کم کردن فاصله بین وعده‌ها اطمینان حاصل کرد که به اندازه‌ی کافی مایعات دریافت می‌کند.

  • اهمیت تغذیه مکرر و مناسب

خواب ‌آلودگی ناشی از زردی یا قرار گرفتن طولانی زیر دستگاه، ممکن است باعث شود نوزاد در هربار تغذیه، میل کمتری به خوردن نشان دهد. در این صورت، بهتر است تعداد دفعات شیر دادن افزایش یافته و در فواصل زمانی کوتاه‌تر صورت گیرد تا نوزاد در مجموع، شیر کافی دریافت کند. این رویکرد برای جلوگیری از کم ‌آبی و تامین نیازهای غذایی او بسیار ضروری است.

  • دمای بالای محفظه درمانی

از آنجایی که در محفظه فتوتراپی، حرارت معمولا بالاتر از حد استاندارد فضای اتاق است، برخی نوزادان ممکن است واکنش‌هایی نظیر گریه یا بی‌قراری نشان دهند. اگر متوجه شدید فرزندتان هنگام شیر خوردن کلافه است، بهتر است او را موقتا به محلی خنک‌تر منتقل کنید تا فضای آرام‌تری برای تغذیه داشته باشد.

  • پوشش کودک حین فتوتراپی

برای آنکه اشعه‌های فتوتراپی به ‌خوبی اثر کنند، لازم است بدن نوزاد تقریبا بدون لباس و تنها با یک پوشک باشد. با این‌ حال، بعضی مادران با لخت بودن کامل فرزندشان در حین شیردهی مشکل دارند. در چنین شرایطی، استفاده از یک پتوی نازک یا حوله سبک پیشنهاد می‌شود تا هم گرمای بدن نوزاد حفظ شود و هم مادر بتواند راحت‌تر روند شیردهی را انجام دهد.

  • اهمیت محافظ چشمی

چشم ‌بند ابزاری ضروری برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به چشمان نوزاد در معرض نور فتوتراپی است. توصیه می‌شود حتی هنگام شیردهی نیز آن را کنار نزنید تا نور به چشمان حساس او نفوذ نکند. پشم بند باید به ‌درستی روی چشم نوزاد تنظیم شود تا از هرگونه صدمه پیشگیری شود.

  • تنظیم نور پیرامون

شدت نور ناشی از دستگاه فتوتراپی گاهی اوقات نوزاد را مضطرب می‌کند. در صورت مشاهده بی‌قراری، می‌توانید میزان نور اتاق را کاهش دهید و تعدادی از چراغ‌های اضافه را خاموش کنید. این اقدام باعث می‌شود نوزاد در آرامش بیشتری تغذیه کند و روند درمان نیز راحت‌تر پیش برود.

نکات مهم شیر دادن به نوزاد

چه مواقعی تغذیه با شیر مادر نباید انجام شود

در موارد معدودی شیر مادر موجب زردی در نوزادان می شود. به طور معمول این اتفاق در هر یک کودک از میان 200 کودکی که دچار زردی شده اند اتفاق می افتد. در این موقع دکتر تشخیص می دهد که شیر مادر باعث تشدید زردی می شود. بنابراین مصرف شیر مادر توسط نوزاد را ممنوع می کند و توصیه می کند که از شیر خشک برای تغذیه نوزاد استفاده شود.

البته باید بدانید که این موضوع موقتی می باشد و پس از درمان زردی و پایین آمدن سطح بیلی روبین خون، نوزاد دوباره می تواند از شیر مادرش تغذیه کند. در این مدت نیز مادر می تواند شیر خودش را بدوشد و ذخیره کند. شیر مادر در دمای یخچال حدود 3 الی 4 روز و در دمای فریزر چیزی نزدیک به 2 ماه ماندگاری دارد.

شیردهی در دوران زردی نوزاد

همانطور که در بالا اشاره کردیم، میزان شیردهی در زمان زردی باید افزایش پیدا کند. به طور متوسط نوزادی که دچار زردی شده است باید هر 2 الی 3 ساعت تغذیه شود. یعنی در 24 ساعت چیزی بین 8 الی 12 بار شیر می خورد. بنابراین بسیار مهم است که میزان شیر دریافتی اش کمتر از این مقدار نباشد. این موضوع در شب نیز اهمیت دارد. یعنی شیردهی در شب هنگام نیز باید ادامه پیدا کند. زیرا همانطور که گفتیم فتوتراپی باعث کم آبی در نوزاد می شود. از طرفی دیگر خود زردی باعث ایجاد موانعی در وزن گیری و رشد نوزاد می شود. بنابراین بسیار حائز اهمیت است که شیردهی منظم انجام شود.

مطالعه بیشتر : انواع دستگاه زردی نوزاد و مزایا و معایب هرکدام

از انجایی که بیلی روبین اضافی از راه ادرار و مدفوع دفع می شود، باید مقدار شیردهی افزایش پیدا کند تا نوزاد بتواند بیلی روبین را به راحتی دفع کند و سطح بیلی روبین خون به سرعت کاهش پیدا کند.

شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی

تغذیه نوزاد مبتلا به زردی با شیر مادر

اگر نوزاد شما با شیر مادر تغذیه می شود و دکتر آن را منع نکرده است، باید برای شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی او را از دستگاه خارج کنید و در آغوش بگیرید.

نوزادان نمی توانند یکسره درون دستگاه زردی قرار داشته باشند و بسته به دستور پزشک، سن، وزن و میزان زردی هر 1.5 الی 2 ساعت باید از دستگاه خارج شوند و استراحت کنند. در این زمان می توان با شیر مادر نوزاد را تغذیه کرد. به طور معمول نوزادی که زردی دارد، اشتهای کمتری دارد.

توجه داشته باشید که امکان افزایش مقدار زردی نوزاد از طریق شیر مادر وجود دارد. برای پیشگیری از افزایش مقدار زردی نوزاد می توانید مقاله زردی ناشی از شیر مادر را مطالعه کنید.

به همین خاطر باید در شیر دادن به او صبور بود و تا جایی که کاملا سیر شود، شیردهی را ادامه داد. اگر نوزاد به راحتی شیر می خورد، سعی کنید از شیشه شیر برای دادن شیر مادر استفاده نکنید مگر اینکه دکتر توصیه به انجام این کار کرده باشد.

تغذیه نوزاد مبتلا به زردی با شیر خشک

نوزادانی که شیر خشک مصرف می کنند باید همانند سایر نوزادان تغذیه شوند. فقط نکته ای که وجود دارد این است که تغذیه این نوزادان زمانی که درون دستگاه زردی نوزاد نیز قرار دارند می تواند ادامه پیدا بکند. به طور معمول دستگاه های فتوتراپی دارای دو پنجره کوچک برای عبور دست می باشد. بنابراین می توان بدون خاموش کردن دستگاه، تغذیه نوزاد را انجام داد.

تغذیه با استفاده از شیرخشک نیز همانند تغذیه با شیر مادر باید هر 2 الی 3 ساعت انجام شود. یعنی در هر روز نوزاد باید 8 الی 12 بار تغذیه شود. از آنجایی که تغذیه با شیرخشک به وسیله شیشه شیر انجام می شود، سعی کنید از یک شیشه شیر استاندارد استفاده کنید تا آسیبی به دندان های نوزاد وارد نشود. در استفاده از شیرخشک نیز همانند شیر مادر، نوزاد تا زمانی که احساس سیری بکند می تواند شیرخوردن را ادامه دهد. بنابراین میزان تغذیه کودک را محدود نکنید.

جمع بندی

شیردهی در نوزادان مبتلا به زردی بسیار حائز اهمیت می باشد. این نوزادان به طور معمول دچار کم آبی می شوند. بنابراین باید تعداد دفعات تغذیه افزایش پیدا کند. از طرفی دیگر خود شیر مادر نیز می تواند به درمان زردی کمک کند. به طور معمول تغذیه نوزاد مبتلا به زردی هر 2 الی 3 ساعت صورت می پذیرد.

در شب هنگام نیز باید تغذیه به صورت مداوم انجام شود. زمان شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی می تواند به عوامل مختلفی مانند وزن، سن و مقدار نیاز نوزاد بستگی داشته باشد. اما به طور معمول یک نوزاد می تواند در هر بار شیردهی سی الی چهل دقیقه شیر بخورد. بنابراین صبر و حوصله داشته باشید و بگذارید تغذیه نوزاد کامل شود.

سوالات پرتکرار

  1. چگونه می‌توان زردی نوزاد را از طریق شیردهی مدیریت کرد؟

شیردهی مکرر و منظم، به ویژه هر 2 الی 3 ساعت یکبار، به دفع بیلی‌ روبین از طریق ادرار و مدفوع کمک می‌کند و می‌تواند زردی نوزاد را کاهش دهد.

  1. آیا زردی نوزاد می‌تواند به دلیل شیر مادر باشد؟

در موارد نادر، زردی ممکن است به دلیل شیر مادر باشد، اما این وضعیت موقتی است و معمولا با توصیه پزشک می‌توان تغذیه نوزاد را به شیرخشک تغییر داد تا بیلی ‌روبین کاهش یابد.

  1. چرا تغذیه شبانه برای نوزاد مبتلا به زردی ضروری است؟

تغذیه شبانه به جلوگیری از کم‌ آبی ناشی از فتوتراپی کمک کرده و بیلی ‌روبین را سریع‌تر دفع می‌کند که برای بهبود زردی نوزاد بسیار مهم است.

  1. آیا می‌توان نوزاد را در حین استفاده از دستگاه زردی شیر داد؟

بله، نوزادان می‌توانند در حین استفاده از دستگاه زردی تغذیه شوند. برخی دستگاه‌ها دارای پنجره‌های کوچکی هستند که امکان شیردهی بدون نیاز به خاموش کردن دستگاه را فراهم می‌کنند.

4.8/5 - (5 امتیاز)

7 thoughts on “شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *