کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی

کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی

تقریبا می توان گفت که اصلی ترین راه درمان زردی در کودکان انجام دادن فتوتراپی با استفاده از دستگاه های زردی نوزاد می باشد. اما باید بدانید که این دستگاه ها عوارضی را نیز به دنبال دارند. نوری که از این دستگاه تابانده می شود می تواند بر روی چشم های نوزاد تاثیر بگذارد.

به همین خاطر یکی از مسائلی که والدین باید به آن دقت کنند، کنار رفتن چشم بند نوزاد در کرایه دستگاه زردی نوزاد می باشد. زیرا این نور می تواند باعث آسیب به شبکیه چشم نوزاد شود.

❤️🩺 درمان سریع زردی نوزاد : اجاره دستگاه زردی نوزاد پیشرفته👉👶✅

با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب به چشم نوزاد به شما ارائه دهیم.

تعریف زردی نوزاد

زردی در نوزادان بسیار شایع است. حدود 70 درصد از نوزادان پس از تولد زردی را تجربه می کنند. معمولا بدون نیاز به اقدامات درمانی خاصی، زردی برطرف می شود.

اما در موردهایی نیز وجود دارند که نیاز به انجام مداخلات درمانی است. اصلی ترین روش برای درمان زردی استفاده از دستگاه فتوتراپی می باشد. اگر کودک مشکل زمینه ای دیگری نداشته باشد، با استفاده از دستگاه زردی می توان زردی نوزاد را طی سه الی چهار روز برطرف کرد. معمولا پزشک پس از معاینه نوزاد، اگر مشکل دیگری نداشته باشد، او را از بیمارستان مرخص می کند و توصیه می کند ادامه درمان زردی در منزل انجام شود.

بنابراین در این موقعیت والدین باید یک دستگاه زردی اجاره کنند و درمان را در خانه انجام دهند. اگر قرار است که درمان نوزاد را در خانه انجام دهید، بهتر است اطلاعاتی درباره دستگاه زردی و یکی از اصلی ترین عارضه های آن، یعنی آسیب به چشم نوزاد داشته باشید.

دستگاه زردی نوزاد چگونه کار می کند

دستگاه زردی نوزاد انواع مختلفی دارد. اما به طور کلی همه این دستگاه ها شامل یک محفظه می شوند که نوزاد درون آن قرار می گیرد. این محفظه به شکل های مختلف وجود دارد. درون این محفظه لامپ یا ال ای دی وجود دارد که نور را با طول موج خاصی به بدن نوزاد می تاباند. به طور معمول طول موج لامپ دستگاه زردی چیزی بین 420 تا 470 نانومتر می باشد. این طول موج می تواند از پوست نوزاد عبور کند و بیلی روبین موجود در خون او را بشکند. با شکسته شدن بیلی روبین، این ماده از ادرار و مدفوع دفع می شود و زردی کودک برطرف می شود.

نکته مهم این است که دقت داشته باشید این طول موج می تواند برای چشم های کودک ضرر داشته باشد. از آن جایی که نور تابیده شده فلوئورسنت می باشد، می تواند در چشم کودک مشکلاتی را ایجاد کند.

راهکارهای جلوگیری از کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی

برای جلوگیری از این مشکل، لازم است تدابیر مختلفی اندیشیده شود. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. انتخاب چشم بند مناسب: یکی از اولین و مهم‌ترین گام‌ها برای جلوگیری از کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی، انتخاب چشم بندی است که برای اندازه سر نوزاد مناسب باشد و به خوبی روی صورت او قرار گیرد. چشم بندهایی که از مواد نرم و قابل تنظیم ساخته شده‌اند می‌توانند در این زمینه بسیار مؤثر باشند.

چشم بند مدرن فتوتراپی

  1. ثابت نگهداشتن نوزاد در دستگاه: استفاده از پتوهای مخصوص یا نوارهای نرم برای ثابت نگه‌داشتن نوزاد در دستگاه زردی می‌تواند به جلوگیری از حرکات زیاد و در نتیجه کنار رفتن چشم بند کمک کند.
  2. کنترل مرتب وضعیت چشم بند: والدین یا کادر درمان باید به طور مرتب وضعیت چشم بند نوزاد را بررسی کنند و در صورت هرگونه جابجایی یا کنار رفتن، آن را مجدداً تنظیم کنند. این اقدام ساده می‌تواند از بروز مشکلات جدی برای چشمان نوزاد جلوگیری کند.
  3. استفاده از روش‌های پیشرفته برای محافظت از چشم نوزاد: برخی از دستگاه‌های فتوتراپی مدرن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نیاز به چشم بند را کاهش می‌دهند یا نور را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که خطر آسیب به چشم نوزاد کاهش یابد. استفاده از این دستگاه‌ها می‌تواند یک راهکار مؤثر برای جلوگیری از کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی باشد.

آسیب به چشم در دستگاه زردی

همانطور که گفتیم، طول موجی که برای شکستن بیلی روبین استفاده می شود چیزی حدود 450 نانومتر می باشد. این طول موج برای چشم نوزاد آسیب زا است. زمانی که چشم نوزاد در معرض این نور قرار می گیرد، ممکن است دچار مشکلات متعددی شود. اصلی ترین مشکلی که ایجاد می شود تنبلی چشم و ضعف بینایی است. با این حال در مراحل اول سوزش چشم، آبریزش و قرمزی اتفاق می افتد که در این حالت باید سریعا به متخصص اطفال مراجعه کرد.

دلیل ایجاد مشکلات چشم در نوزاد این است که نور فلوئورسنت دستگاه زردی، بر روی شبکیه چشم تاثیر می گذارد و آن را تخریب می کند. بنابراین نوعی رتینوپاتی اتفاق می افتد و می تواند باعث اختلال در بینایی شود.

مطالعه بیشتر : نحوه مراقبت از نوزاد در حین فتوتراپی

استفاده از چشم بند در دستگاه زردی

حال که مشخص شد نور دستگاه زردی و فتوتراپی برای نوزاد آسیب زا می باشد، باید برای آن راه حلی ارائه کرد. ساده ترین و اصلی ترین راه حل برای این مشکل استفاده از چشم بند برای نوزاد در زمانی که درون دستگاه قرار می گیرد می باشد. زمانی که می خواهیم نوزاد را درون دستگاه زردی بگذاریم، باید یک چشم بند مناسب برای جلوگیری از آسیب به چشمانش استفاده کنیم. این چشم بند باید ویژگی هایی داشته باشد.

کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی

ویژگی های چشم بند نوزاد

باید دقت داشته باشید زمانی که می خواهید برای نوزاد لباس یا وسیله ای انتخاب کنید، حساسیت نوزاد را در نظر بگیرید. زیرا نوزاد نمی تواند ناراحتی خودش را بیان کند. بنابراین باید تمامی جوانب را در نظر بگیرید. به همین خاطر ویژگی های یک چشم بند خوب را برای شما آورده ایم:

  • جنس پارچه چشم بند باید لطیف باشد.
  • از موادی که حساسیت زا هستند در پارچه چشم بند استفاده نشود
  • کش چشم بند باید نه زیاد سفت باشد که سر کودک را اذیت کند، نه زیاد شل که راحت از جلوی چشمش کنار برود
  • چشم بند نباید زیاد نازک باشد که نور از آن بگذرد
  • اندازه چشم بند مهم است. به طور کلی چشم بند نوزاد چشم ها، مقداری از بینی و مقداری از گونه های نوزاد را خواهد پوشاند.

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید

راهکارهای جلوگیری از کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی

برای جلوگیری از این مشکل، لازم است تدابیر مختلفی اندیشیده شود. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. انتخاب چشم بند مناسب: یکی از اولین و مهم‌ترین گام‌ها برای جلوگیری از کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی، انتخاب چشم بندی است که برای اندازه سر نوزاد مناسب باشد و به خوبی روی صورت او قرار گیرد. چشم بندهایی که از مواد نرم و قابل تنظیم ساخته شده‌اند می‌توانند در این زمینه بسیار مؤثر باشند.
  2. ثابت نگهداشتن نوزاد در دستگاه: استفاده از پتوهای مخصوص یا نوارهای نرم برای ثابت نگه‌داشتن نوزاد در دستگاه زردی می‌تواند به جلوگیری از حرکات زیاد و در نتیجه کنار رفتن چشم بند کمک کند.
  3. کنترل مرتب وضعیت چشم بند: والدین یا کادر درمان باید به طور مرتب وضعیت چشم بند نوزاد را بررسی کنند و در صورت هرگونه جابجایی یا کنار رفتن، آن را مجدداً تنظیم کنند. این اقدام ساده می‌تواند از بروز مشکلات جدی برای چشمان نوزاد جلوگیری کند.
  4. استفاده از روش‌های پیشرفته برای محافظت از چشم نوزاد: برخی از دستگاه‌های فتوتراپی مدرن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نیاز به چشم بند را کاهش می‌دهند یا نور را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که خطر آسیب به چشم نوزاد کاهش یابد. استفاده از این دستگاه‌ها می‌تواند یک راهکار مؤثر برای جلوگیری از کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی باشد.

نوزاد در هنگامی درون دستگاه قرار می گیرد، دست و پا می زند و فعالیت می کند. در این حین ممکن است خود نوزاد چشم بند را از روی صورتش بردارد. بهتر است برای جلوگیری از این موضوع با نوزاد خود بازی کنید تا دستش را سمت چشم بند نبرد. معمولا دستگاه های زردی نوزاد، دو تا پنجره کوچک برای ورود دست دارند، می توانید بدون اینکه دستگاه را خاموش کنید، با دستان خود با نوزاد بازی کنید.

اگر نوزاد شما زیاد بی قراری می کند، ممکن است چشم بند اذیتش بکند. چک کنید که چشم بند مناسبی استفاده کرده باشید. نکات یک چشم بند مناسب در قسمت قبل آورده شده است. از چشم بند چسبی استفاده کنید. این نوع چشم بند ها به نوعی یکبار مصرف می باشند. استفاده از این چشم بند ها آسان است. سفتی و شلی را می توانید با چسب چشم بند تنظیم کنید.

به طور معمول این چشم بندها از مواد بدون حساسیت تولید می شوند. از دستگاه های زردی تونلی استفاده کنید. این دستگاه ها به صورت یک تونل هستند که نور را با استفاده از ال ای دی به بدن نوزاد می تابانند. نکته مهمی که در این دستگاه ها وجود دارد این است که سر نوزاد بیرون از دستگاه قرار می گیرد. بنابراین در معرض نوز قرار نمی گیرد.

جمع بندی

استفاده از دستگاه زردی نوزاد برای درمان زردی اجتناب ناپذیر است. با این حال عوارضی دارد که باید در نظر داشته باشید.

عوارض استفاده از دستگاه زردی در مقاله ای دیگر به طور کامل برای شما شرح داده شده است. اگر چشم بند از روی چشم نوزاد کنار رفت، در 2 الی 3 دقیقه اول اتفاق خاصی برای نوزاد شما نمی افتد. ولی اگر این زمان بیشتر شد و نزدیک به 8 الی 10 دقیقه رسید باید نوزاد شما توسط یک متخصص اطفال و یا چشم پزشک ویزیت شود. معمولا در ابتدا قرمزی و سوزش اتفاق می افتد و نوزاد شما بی قرار می شود.

در صورت مشاهده هر کدام از این علائم باید حتما به پزشک مراجعه کنید. برای جلوگیری از کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی بهتر است همیشه یک نفر مراقب نوزاد باشد. زیرا علاوه بر چشم، بقیه عوارض نیز می تواند رخ دهد. استفاده از دستگاه های فتوتراپی نوین می تواند تا حد زیادی از این مشکلات جلوگیری کند. با این حال سعی کنید آگاهی و علم خود را نسبت به این موضوع افزایش دهید تا مشکل خاصی پیش نیاید.

سوالات متداول

  1. آیا باید نوزاد هنگام استفاده از دستگاه زردی همیشه چشم بند داشته باشد؟

بله، چشم بند برای محافظت از چشمان نوزاد در برابر نور دستگاه زردی ضروری است و عدم استفاده از آن می‌تواند منجر به آسیب به چشمان نوزاد شود.

  1. چشم بند نوزادم در دستگاه زردی مدام کنار می‌رود، چه کاری باید انجام دهم؟

باید از چشم بندهایی که کاملاً مناسب سایز سر نوزاد هستند و قابلیت تنظیم دارند استفاده کنید. همچنین مرتب وضعیت نوزاد را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تنظیم کنید.

  1. آیا دستگاه‌های زردی خانگی هم نیاز به استفاده از چشم بند دارند؟

بله، حتی در دستگاه‌های فتوتراپی خانگی نیز استفاده از چشم بند برای نوزاد ضروری است تا چشمان او در معرض نور مستقیم قرار نگیرد.

  1. چند ساعت در روز باید نوزاد در دستگاه زردی باشد؟

مدت زمان استفاده از دستگاه زردی بسته به شدت زردی و توصیه پزشک متفاوت است. اما معمولاً نوزاد باید بین 12 تا 24 ساعت در روز در دستگاه باشد تا درمان مؤثر واقع شود.

4.6/5 - (5 امتیاز)

11 thoughts on “کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *